Scandinavian Traditions in Bali

Saturday, 23 June 2012 00:00

DesignRulz: The summer villa for a Hong Kong based couple was made by Mencke & Vagnby,  in co-operation with architect Peter Sand. As you can see from the photos below, the ground floor has an open plan and it is in close contact with the garden and pools, while keeping a scenic view over the rice paddies to the west.

The “v” shape of the villa is a result of the shape of the site, surrounded by rice paddies, rain forest and a local holy path. The narrow north western part of the site is turned into a long swimming pool extending the shape of the northern wing and ending up in a sun deck surrounded by palm trees and with a stunning look down on green rice paddies surrounded by the rainforest.

Read the full article here

Leave Comment